Workshops Ede

Ik ben workshops gaan geven omdat ik heel graag mijn  kennis wilde delen. Ik kwam er achter dat als ik ergens een workshop volgde, ik de meeste dingen al wist, of ik vond dat er betere manieren waren. Omdat ik ook leermeester op mijn werk (toen) was wilde ik graag mensen de juiste technieken leren. Er zijn tegenwoordig veel plekken waar je workshops kunt volgen, maar ik wilde er zeker van zijn dan wat ik gaf, ik ook daadwerkelijk achter kon staan. Zo zijn de workshops ontstaan en sinds februari 2010 geven wij de workshops al. 
In onze workshop ruimte hebben we plaats voor 14 personen, maar op locatie kunnen wel wel tot en met 24 personen in een keer de basis workshop geven. Leuk voor bedrijven of een familie dag. Ook geven wij regelmatig vrijgezellenfeesten. Soms maken we dan zelfs de bruidstaart.

Workshops voor groepen

Ik heb besloten om alleen nog maar workshops te geven voor groepen. Hieronder vind u een gedeelte van de workshop die wij hebben gegeven en we voor een groep nog steeds kunnen geven. De taart workshop worden gegeven in Ede, maar kunnen ook op locatie vanaf 15 personen. Denk daarbij aan een workshop voor een vriendinnenmiddag, een leuk uitje bij een weekend weg met een familie weekend. Of een activiteit tijdens een familie weekend. Maar ook als bedrijfsuitje zeer geschikt. Bij veel bedrijven en gemeentes ben ik al geweest om de basis taart workshop te geven. Ook voor een afdelingsuitje of een teamuitje kan je bij mij terecht. 
U kunt zich al inschrijven als groep vanaf 4 personen. Wil je de prijzen weten? Kijk dan eens onder het kopje Vrijgezellenfeest!   
En natuurlijk kunt u ons mailen via info@taartendoos.nl 

Workshops


Basis

 Een goede basis is het begin van alles. Tijdens deze workshop gaan we leren hoe je de taart recht doorsnijdt, dijkjes spuit, vullen, crumbcoaten, de marsepein zelf kleuren en de taart bekleden. Daarna is er ongeveer een uur over om de taart te decoreren, je word hierbij geholpen door 150 uitstekers en moulds. 

 


Vervolg

Vandaag gaan we verder waar we de vorige workshop gestopt zijn. Inmiddels weet je hoe je je taart moet bekleden. Bij de vervolg gaan we het onderbord bekleden, de randen krimpen met krimpers, we gaan swags maken, ruffles, plaque cutters gebruiken, we leren stapelen en behandelen diverse methodes. Een leuke aanvulling met nieuwe technieken.


Lace (kant)

Een van de nieuwe dingen in taart is het Lace, of te wel eetbaar kant. Er zijn diverse patronen in te maken dmv mallen. Je krijgt een heel delicaat suikermatje. Dit kunnen we weer verder verwerken op de Taart

Technieken 


Ganache 

Een vierkanten taart met ganache afsmeren zodat we mooie strakke hoeken krijgen. Vervolgens gaan we hem bekleden op een makkelijke manier. 

 


Uitlje in de Boom

In deze armatuur workshop gaan we dit uitlje en de boom van cake maken en alles decoreren.

 


Royal icing

Royal icing is een hele mooie techniek die je vooral leert door veel te oefenen. Vandaag leer je de basis  om mee te beginnen.

 

Suikerbloemen


Calla 

Ideaal om mee te beginnen. Je ontvangt de uitsteker bij deze workshop dus je kan hem thuis nog een keer maken.

 


Rozen Boeket

Een dagworkshop om rozen, klimop en een boeket te maken. 

 


Hortensia

Deze mooie suikerbloem kost eigenlijk meerdere dagen. Maar we hebben een manier gevonden om het op 1 avond te doen. Doe mee en leer suikerbloemen maken.

 

Thema


Dieren 

Een beestenboel, Dat is wat we gaan leren tijdens deze Boetseer Workshop. We gaan 4 dieren maken op deze avond. 

 


Valentijn

Een korte workshop vlak voor Valentijnsdag. Leuk om te maken en om te geven. 

 


Winters Tafereel

We maken deze leuke iglo van cake, daarbij komt een ijsbeer en de pinguins.

 

Chocolade


Bon bons

In deze workshop gaan we aan de slag met vullingen en bonbons.
De groep word in 2 tallen verdeeld en jullie gaan zelf de vullingen en bonbons maken. Denk aan karamel, kokos, sinaasappel-spijs, kaneel etc. 

 


Sint en kerst 

 We gaan aan de slag met chocolade, Temeperen, spuit chocolade, vormen vullen en transfer sheets.. 

 


Valentijn

Een kleine workshop waarbij we 2 harten gaan maken. We gaan namen schrijven en dit geheel in elkaar zetten.

 

Bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten

Taarten maken is een leuke activiteit om samen met collega‚Äôs te doen. Dit kan een basis workshop taarten maken zijn, maar zou ook een kleinere workshop kunnen zijn zoals boetseren of een thema. In onze workshop ruimte kunnen we tot  en met 10 personen huisvesten. Maar op locatie kunnen we wel 24 personen van dienst zijn met bijvoorbeeld de Basis Taart. Staat wat je wilt er niet tussen? Stuur ons een mail met het budget en de tijdsduur en we maken een passende Offerte.