Algemene voorwaarden


 Artikel 1. Toepasselijkheid   
 1.1   Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aangeboden producten en diensten en/of overige rechtsbetrekkingen die tot stand komen met TaartendooS gevestigd Monnetsingel 45, 6716 RA Ede. Ingeschreven bij de kamer van Koophandel onder nummer: 30283354 en btw nummer NL169341173B01. 1.2 Door een bestelling te doen gaat u een overeenkomst aan met TaartendooS en geeft u te kennen dat u akkoord gaat met de algemene voorwaarden. TaartendooSheeft het recht om de voorwaarden te wijzigen.  
 
 Artikel 2. Algemene bepalingen  
 2.1 Elke overeenkomst dient bevestigt te worden met een opdrachtformulier. TaartendooS stuurt deze naar de klant per mail. De overeenkomst is definitief als er een opdrachtformulier is en de (aan)betaling voldaan is.  
 2.2 Bezorgkosten/reiskosten zijn nooit in de prijs verwerkt.  
 2.3 Taartendoos is niet aansprakelijk voor letsel of schade aan klanten of hun eigendommen.  
 2.4 Taartendoos is niet aansprakelijk voor allergieën. Wij geven hier ook nooit garanties op.  
 
 Artikel 3. Workshop
  3.1 De workshops gaan door bij minimaal 4 personen. Vaste data staan in de workshop agenda op internet. Voor groepen kan de klant en TaartendooS samen tot een datum komen.  
 3.2 Alle benodigde producten en grondstoffen zitten in de prijs inbegrepen, tenzij anders vermeld.  
 3.3 Tijdens de workshop leert u vooral technieken. Het voorbeeld op de site kan niet altijd gehaald worden. Voorbeeld: tijdens de basis workshop is er ongeveer een uur voor het decoreren van de taart. In dit uur kunt u gebruik maken van zeer veel uitstekers en moulds. U kunt verschillende uitstekers proberen zodat u weet wat u fijn vind om te werken. U kunt in die tijd uw taart leuk decoreren.
 3.5 Voor een workshop voor een puzzelplaatje dient u zelf een simpele kleurplaat in drievoud mee te nemen waarvan er 1 al in losse onderdelen is geknipt.
 3.6 Zelf uw bruidstaarten maken kan. De gehele workshop wordt begeleid. Houdt u er wel rekening mee dat de taart echt van u wordt en dat er wellicht niet helemaal perfect is, maar wel heel persoonlijk.
 3.7 Op locatie: u dient zelf te zorgen voor een geschikte ruimte. Hygiënisch, voldoende werkruimte per per persoon (minimaal 80 x 60 cm), stoelen, stromend water, wasbak, toilet in de buurt, prullenbakken, evt koeling en alle deelnemers zorgen zelf voor de schorten. We werken met eten, dus we moeten hygiënisch kunnen werken. Taartendoos is niet aansprakelijk voor schade of letsel aan personen of eigendommen van hun of van de locatie. Aan het eind dient iedereen mee te helpen met opruimen.
 
 Artikel 4. Kinderfeest
 4.1 Minimaal aantal deelnemers 6 personen.
 4.2 Voor elk kinderfeestje dient er minimaal 1 en maximaal 2 begeleiders te zijn. Naast een volwassene mag dit ook een oudere broer of zus zijn van 14 jaar of ouder. 4.3 De Taartjes zijn van Cake. We vullen deze niet.
 4.4 Een doosje dient altijd bij het feestje aangeschaft te worden. Kosten zijn niet inbegrepen.
 4.5 Tijdens de workshop wordt er limonade geschonken, voor lekkernijen dient u zelf te zorgen omdat niet elke ouder de zelfde snoep waardeert.
 4.6 Houdt rekening met gepaste kleding.
 
 Artikel 5. Taart
 5.1 Bij een bestelling van de taart dient de klant zoveel mogelijk informatie te verschaffen. Denk aan aantal personen, smaken, kleuren, hobbys, teksten, etc.
 5.2 Taarten maken is een creatief proces, we willen nieuwe taarten ontwerpen en deze met aandacht en liefde uitwerken. Geen taart is dus hetzelfde. Ook kan het zijn dat tijdens en produceren er wijzigingen worden gemaakt door Taartendoos omdat dit naar ervaring beter wordt geacht. De klant dient duidelijk door te geven wat er wel en wat niet kan.
 5.3 Een taart is een interpretatie van de maker. Geef daarom altijd goed door wat je wel en niet wilt, 2 verschillende mensen kunnen 2 verschillenden ideeën hebben over hetzelfde. Better safe then sorry.
 5.4 Er kunnen suikerparels gebruikt worden die lastig kunnen zijn voor personen met een bijvoorbeeld een kunstgebit. Wilt u dit niet geef dit dan s.v.p. aan.
 5.5 Taartendoos gebruikt een hoge kwaliteit marsepein en fondant, dit kan ook door elkaar gebruikt worden. Ook word er met noten en melk, ei etc gewerkt. Hou hier rekening mee i.v.m. allergieën. Taartendoos kan niet aansprakelijk worden gesteld.
 5.6 Taarten dienen afgehaald te worden. De tijdstip die afgesproken is voor het afhalen dient aangehouden te worden. Omdat het anders kan zijn dat u voor een dichte deur staat(er is geen openstelling van het bedrijf, maar er kan op het afgesproken tijdstip wel afgehaald worden). Mocht het toch iets later worden dan kunt u bellen.
 5.7 Bij het afhalen dient de taart gecontroleerd te worden. Daarna is Taartendoos niet meer aansprakelijk.
 5.8 De taart dient altijd gekoeld bewaard te worden, tenzij anders vermeld. De koelkast dient niet heel koud te staan. De taart is dan nog 2 dagen houdbaar. Invriezen: Vries de taart dan zo snel mogelijk in na het afhalen in de kartonnen doos. Bij het ontdooien moet de taart ook in de doos blijven zitten en in de koeling langzaam ontdooid worden.
 5.9 In de taart kunnen houten/plastic dowels (en cocktailprikkers) verwerkt zijn zodat de verschillende taarten of iets zwaars niet door de taart heen zakt, verwijder altijd eerst alle niet eetbare materialen. ook kunnen in de decoraties niet eetbare materialen zitten om ze goed om zijn plek te houden. Verwijder ook deze allemaal voor deze op te dienen en te eten.
 5.10 De kleurstoffen die gebruikt worden zijn allemaal goedgekeurd door de EU, maar het zijn niet allemaal AZO vrije kleurstoffen.
 5.11 Vervoer de taart altijd plat, het liefst met een anti slip matje en rij heel voorzichtig.
 5.12 Aansnijden. Taarten die groter zijn dan 20 cm worden in vierkanten blokjes gesneden. Voor de verjaardagstaarten is dit 5 x 5 cm.

  Artikel 6. Verhuur
 6.1 Er zijn een aantal producten die gehuurd kunnen worden. Voor al deze producten dient een huur en borg betaald te worden.
 6.2 Alle gehuurde artikelen dienen bij afhalen gecontroleerd te worden door de klant. Eventuele defecten worden opgeschreven
 6.3 De gehuurde artikelen dienen schoon en zonder schade retour te worden gebracht op de afgesproken tijd en datum. De artikelen mogen niet in de vaatwasser en mogen niet met schurende middelen worden schoongemaakt.
 6.4 Mocht er toch een schade zijn ontstaan wordt dit ingehouden op de borg.

  Artikel 7. Fotoprint
 7.1 Per e-mail of telefoon kunt u een fotoprint bestellen.
 7.2 Per mail dient u altijd een pdf of Word bestand aan te leveren met de af te drukken afbeelding(en). Zo heeft u zelf bepaald wat er afgedrukt gaat worden.
 7.3 De kleuren en formaten kunnen altijd afwijken van het aangeleverde beeldmateriaal. Er kunnen kleine strepen op de print staan.
 7.4 De printer wordt goed onderhouden. Taartendoos is niet aansprakelijk voor evt. uitval van de printer. In dat geval kunnen wij niet aan uw wensen voldoen.

  Artikel 8. Annuleren
 8.1 Annuleren kan alleen door contact van de klant met Taartendoos. Hiervan dient u altijd een bevestiging te ontvangen. Zonder de bevestiging geen annulering.
 8.2 Bij annulering 4 weken of langer voor de overeenkomst ontvangt u het volledige bedrag retour (minus de kosten die al gemaakt zijn) en vervalt de overeenkomst.
 8.3 Bij annulering tot 21 dagen voor de overeenkomst ontvangt u 90 % retour (minus de kosten die al gemaakt zijn) en vervalt de overeenkomst.
 8.4 Bij annulering tot 14 dagen voor de overeenkomst ontvangt u 75% retour (minus de kosten die al gemaakt zijn) en vervalt de overeenkomst.
 8.5 Bij annulering tot 7 dagen voor de overeenkomst ontvangt u 50% retour (minus de kosten die al gemaakt zijn) en vervalt de overeenkomst.
 8.6 Bij annulering binnen 7 dagen voor de overeenkomst vervalt het recht op restitutie. de overeenkomst kan niet meer geannuleerd worden.
 8.7 U kunt wel een vervanger zoeken voor bijvoorbeeld een plaats in een workshop.

  Artikel 9. Afzegging door overmacht
 9.1 TaartendooS is een eenmanszaak. Hierdoor behouden wij het recht om opdrachten en overeenkomsten te annuleren. Denkt u hierbij aan dringende persoonlijke omstandigheden. Dit is echter in 6 jaar tijd nog nooit voorgekomen.
 9.2 Taartendoos zal proberen een passende oplossing te vinden of een nieuwe datum te prikken in overleg.

  Artikel 10. Betalingsvoorwaarden.
 10.1 Op elk opdrachtformulier staat het betalingsbedrag en de vervaldatum van de betaling. Voor deze datum dient de betaling voldaan te zijn.
 10.2 Geen betaling = geen garantie van opdracht. Wilt u annuleren neem dan altijd eerst contact op, want anders maken wij bijvoorbeeld al kosten die wij op u moeten verhalen.
 10.3 Taartendoos beschikt niet over pin apparatuur.

  Artikel 8. Foto’s en copyright
 8.1 Tijdens alle werkzaamheden van TaartendooS kunnen er foto’s gemaakt worden. Deze kunnen door TaartendooS gebruikt worden voor reclame doeleinden.
 8.2 Alle foto’s van Taartendoos vallen onde r copyright. En mogen niet gebruikt worden door anderen. Ook de taarten en workshops vallen onder copyright. Geeft u zelf workshops en maakt u zelf taarten, dan is er genoeg creativiteit voor iedereen om met eigen ideeën te komen. 
 
Artikel 9. Foutieve informatie op de website of publicaties
9.1 Taartendoos behoud zich van alle druk/zet/spel-fouten. Ook Verkeerde informatie of aanbiedingen die al afgelopen zijn zijn niet meer geldig.